مزار؛ مراسم چهار جمعه به جای چهلم!

در ایران مجلس ترحیم و سوگواری برای فوت بستگان، معمولا در روز سوم، شب هفت، شب چهل، و شب سال بر پا می شود، ولی در بعضی از مناطق از جمله روستای مزار تفاوت هایی در این مراسم ها وجود دارد. ادامه مطلب …

همگی مدیون غدیریم!

نه تنها شیعه که اهل سنت نیز مدیون غدیر هستند چرا که آنها هم اگه اسلامی دارند، به برکت حضرت امیر و خاندان عترت است که آیات قرآن را درست تفسیر کردند، درست تبیین کردند، به آنها عمل کردند و در برابر تحریفات ایستادند تا اصل اسلام زنده بماند… ادامه مطلب …

روزه بگیریم یا به فقیر کمک کنیم؟!

یه جوری می گفت با روزه که چیزی درست نمیشه، به جاش باید به فقرا کمک کرد که واقعا شک کردم نکنه روزه جلوی کمک کردن رو میگیره؟!!

به خدایی داریم یاد میدیم که خوب بود به جای روزه، کمک به #فقرا رو جایگزین می کرد که برای پذیرش گناه روزه خواری (حق الله)، میگه باید ۶۰ #فقیر رو سیر کنی! « اگر روزه دار، روزه اش را عمدا باطل کند، باید ۶۰ فقیر را سیر کند تا خداوند کفاره گناهش را بپذیرد!» ادامه مطلب …

معرفت امام ، تنها راه بندگی!

معرفت امام نه اینکه ما اسم امام و نام پدر و مادرش و زمان تولد و شهادتش را بدانیم، بلکه معرفت امام یعنی وقتی منصب امام برای ما مشخص شد که او “وجه الله”، ” عین الله”، “اُذُن الله”، “یدالله”، “باب الله”، “امین الله”، “خلیفة الله” و “مفترض الطاعة” هست و اطاعتش در همه حال و همه جا بر ما واجب است و ” مطهّر من الذنوب” است و دارای مقام عصمت که در عمل و حرفش، هیچ خلاف و زشتی و پلشتی به هیچ عنوان راهی ندارد، پس تسلیم محض او باشیم

ادامه مطلب …

به افتاده لگد نمی زنیم!

رنگ در چهره اش نمانده… ترس تمام وجودش را فرا گرفته … حال که قدرتش را از او گرفته اند و ذلیلانه با طناب بر درختی بسته اند تا مردم ستمدیده ، دادشان را از او بگیرند، به فرصت های از دست رفته خود فکر میکند … به بدرفتاری ها و توهین ها و ناسزاهایش به مردم! … و بیش از همه به توهین هایی که بر #علی_بن_الحسین روا داشته وبه ناسزاهایی که بر پدرش حسین می گفت و سبّ و لعن هایی که به جدش علی! …

مردم مظلوم و ستمدیده دورش جمع شده اند تا بیش از آنکه دادشان را از او بگیرند، حقارتش را به تماشا بنشینند… و او بیش از آنکه نگران مردمی باشد که دسته دسته بر تعدادشان افزوده می شود، نگران علویون است که با جمعیت انبوه پشت سر #امام_سجاد، به طرفش می آمدند…
امام در مقابلش ایستاد و چون مسلمانی به مسلمانی می رسد، با صدای بلند سلام کرد، با او مصافحه كرد و برحال او ترحم نمود و به او فرمود: «اگر كمكی از من ساخته ‏است، حاضرم کمکت کنم!»
آنگاه رو به یاران خود کرد و آنگونه که دیگر مردم هم بشنوند گفت: خوی ما بر این نیست كه به افتاده لگد بزنیم و از دشمن بعد از آنكه ضعیف شد، ‏انتقام بگیریم، بلكه برعكس، اخلاق ما این است كه به افتادگان كمك و مساعدت كنیم. ‏

من کمتر از آنم که به پای تو بیفتم
عالم شده سجاده، افتاده به پایت …

◾️پی نوشت: ــــــــــــــــــــــــــــــ
🔺پ.ن: هشام بن اسماعیل، حاكم مدینه در زمان عبدالملك بن مروان بود که در ستم و توهین به اهل ‏مدینه بیداد كرده بود و ولید او را عزل و به جای او عمربن عبدالعزیز را حاکم مدینه کرد، عمر برای باز شدن عقده دل مردم، دستور داد تا هشام را جلوی خانه مروان نگه دارند تا مردم داد دل خود را از او بگیرند.

پشت و پناه اهل بیت!

یکی از القاب #حضرت_ابوالفضل «مُستجار» بود، مستجار یعنی پناهگاه. یعنی حضرت قمر پناهی برای پناهندگان بود.

شاعر معروف شیخ محمدرضا اُزری در شأن حضرتش قصیده ای سرود،وقتی این مصراع رو گفت: «یَومَ ابوالفَضل استجارَ به الهُدی؛ روز عاشورا، روزی است که حسین علیه السلام، مخزن هدایت، به عباس علیه السلام پناه برد.»؛ برای خودش صحت این مطلب بعید به نظر رسید که شاید این سخن مورد قبول امام حسین قرار نگیرد، شب در عالم خواب، حضرت رو دید که بهش فرمود: آنچه را گفته ای صحیح است، من به برادرم پناهنده شدم!

آسمان تکیه به دستان تو دارد عباس!

 

ای كشتی نجات زمان!

یکی از القاب #امام_حسین علیه السلام «سفینة النّجاة» است یعنی کشتی نجات!
هر وقت در معرض توفان ها و سیلاب های نابود کننده زندگی قرار گرفتی و هیچ راه نجاتی نیافتی، به کشتی ائمه وارد شو!
و البته هر چند همه ائمه «کشتی نجات» هستند، اما کشتی حسین (علیه السلام) در میان امواج توفان های شدید، پرشتاب تر و پهلو گرفتنش در ساحل های نجات، آسان تر است …

دستم بگیر و ساحل امنی ببر مرا
می ترسم از تلاطم این موج های مست

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سید هاشم شوقی است.